Читај ми!

БиХ без заједничког става о Палестини

Председништво БиХ нема заједнички став када је реч о захтеву Палестинаца за пријем у пуноправно чланство у УН, саопштено је после састанка чланова Председништва са министром спољних послова Израела Авигдором Либерманом.

Чланови Председништва Босне и Херцеговине саопштили су, после састанка са министром спољних послова Израела Авигдором Либерманом, да немају заједнички став када је реч о захтеву Палестинаца за пријем у пуноправно чланство у УН.

Председавајући Председништва Жељко Комшић је рекао да о том питању нема јединственог става и подсетио да се такве одлуке морају доносити консензусом.

Комшић је такође нагласио да је "БиХ, као земљи, која је прошла кроз пакао рата, веома стало да се сва отворена питања решавају са пуно стрпљења и мудрости, јер само тако се може постићи трајни мир у том региону", стоји у саопштењу.

Члан Председништва Бакир Изетбеговић је поновио став да снажно подржава палестински захтев за чланство у УН и рекао да је разочаран што Израел не излази више у сусрет народу Палестине.

Члан Председништва из Републике Српске Небојша Радмановић рекао је да једностране акције неће решити палестински проблем и предложио да се решење кризе на Блиском истоку постигне директним дијалогом.

Либерман је допутовао у дводневну службену посету БиХ дан пре него што ће то учинити палестински министар спољних послова Ријад ал-Малики.

Захтев Палестинаца за чланством у УН, који је палестински председник Махмуд Абас поднео 23. септембра, требало би, према дипломатским изворима, да се надје пред Саветом безбедности УН око 11. новембра, пренео је Ројтерс.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара