Читај ми!

Хрватска "афера бубрег"

Пацијенткињи у Дубровнику лекари су грешком извадили бубрег, уместо да јој опериши кичму. До грешке дошло због замене документације пацијенткиња са сличним именом. Случај се десио пре месец дана, али су га тек јуче открили медији.

Хрватску од уторка потреса афера у дубровачкој болници где су лекари заменили пацијенткиње са сличним именом и једној од њих уместо операције на кичми, грешком извадили бубрег.

Иако се случај се десио пре месец дана, прича је тек у уторак доспела до медија, а касније је Хрватској телевизији информацију потврдио и министар здравља Дарко Милиновић.

Како пишу хрватски медији, особље болнице у Дубровнику грешком је заменило лекарску документацију две пацијенткиње старости 56 и 86 година. Старијој пацијенткињи је дијагностикован тумор на бубрегу, али је он касније извађен млађој, која је имала проблема са кичмом.

Управник дубровачке болнице Бранко Бездан, чије је особље направило ову катастрофалну грешку, потврдио је да се спорни случај десио 29. септембра ове године и да надлежне стручне комисије раде на утврђивању детаља немилог догађаја.

Хрватска телевизија незванично сазнаје да је управа дубровачке болнице покушала да се нагоди са женом којој су грешком извадили бубрег, али за сада без успеха.

Старијој пацијенткињи је успешно оперисан бубрег и она се добро осећа.

Случај дубровачке болнице налази се у процедури Хрватске лекарске коморе и комисије за стручни надзор. У процедури која траје неколико месеци, Комисија ће након увида у медицинску документацију и налаза лекара, донети суд о читавом догађају.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво