Читај ми!

Мађари све више купују половну робу

У Будимпешти се процењује да има око 200 продавница половне робе. Због последица финансијске кризе, ових продавница је у престоници Мађарске сваке недеље све више.

Будимпешта је за многе грађане Србије одувек била синоним за добру куповину. Међутим, финансијска криза је ту унела промене, јер све више грађана купује већ ношену одећу у некој од око 200 продавница половне робе.

Иако се због кризе број ових продавница повећава сваке недеље и људи све чешће купују половну одећу, становници Будимпеште ипак нерадо говоре о томе.

Када их питате о разлозима куповине у овим радњама, увек ће вам осим финансијских разлога, навести и неко додатно објашњење, попут доста јефтинијег набављања познатих светских брендова.

Радња "Меги Лондон" у ширем центру Будимпеште већ деценију има своје редовне купце. Последње две године њихов број се увећао, а мења се и социјална структура.

"Наши купци су углавном људи средње класе, али сада чак и неки имућнији навраћају код нас", каже продавачица Викторија Мадар.

Упркос томе, трговцима половном робом посао не цвета, и почели су да се жале на негативне последице економске кризе.

Миклош Зомбок, велетрговац који снабдева робом мање радње, увози половну одећу из Велике Британије. Посао му не иде лоше, али је некад било много боље.

"Сада ми велике проблеме представљају курсне разлике између британске фунте и мађарске форинте и успем да зарадим врло мало", каже Зомбок.

У једно су сви уверени - када продавнице са познатим брендовима поново потисну радње са половном робом, биће то знак да је Мађарска изашла из кризе, јер ће поново бити пара за овогодишњу моду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво