Читај ми!

Санадеру продужен притвор

Некадашњи хрватски премијер Иво Санадер остаће у притвору још два месеца, одлучио је Жупанијски суд. Судија одлуку о притвору донео због могућности да Санадер побегне.

Бившем хрватском премијеру Иви Санадеру продужен је притвор за још два месеца, због могућности бега, одлучио на судија Жупанијског суда у Загребу Крешимир Девчић.

Санадер је око 10.30 довезен у суд, а његови адвокати затражили су да му се омогући да се брани са слободе.

Према речима адвоката Јадранке Слоковић, одбрана сматра да више нема потребе да Санадер буде у притовору, али је Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) тражила да притвор буде продужен, зато што је оптужени ухваћен у бекству.

Санадер је у суд довезен из забрањеног смера комбијем правосудне полиције, у пратњи два полицијска возила, а у зграду је ушао на задњи улаз, јавља портал Indeks.hr.

Бивши шеф ХДЗ-а и хрватски премијер оптужен је да је узео 3,6 милона евра провизије од Хипо Банке, у време док је био заменик министра иностраних послова.

Санадер је оптужен да је посредовао у добијању кредита за обнову хрватских амбасада у свету.

Судија Иван Турудић заказао је почетак суђења за 28. октобар и одредио да ће у новембру бити још шест рочишта.

У склопу суђења, тужилаштво ће испитати 19 сведока, међу којима ће бити и бивши премијер Никица Валентић и бивши министар иностраних послова Мате Гранић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво