Читај ми!

Штрајк поново затвара границу

Граница између Македоније и Грчке биће поново затворена од ујутру, због штрајка грчких цариника. Прелази ће бити блокирани за путнички и теретни саобраћај. Царине између Бугарске и Грчке радиће нормално.

Македонско министарство унутрашњих послова саопштило је да ће од сутра ујутро, због штрајка грчких цариника, поново бити затворена три гранична прелаза на македонско-грчкој граници.

Штрајк ће, према најавама, трајати до 21. октобра и за то време биће блокиран путнички и теретни саобраћај.

Према најавама грчких пограничних власти, за време штрајка биће затворени гранични прелази ка свим земљама које нису чланице ЕУ, па сви који путују у Грчку кроз Македонију могу путовати преко Бугарске.

Грчки цариници у петак су започели штрајк блокадом прелаза, који је требало да траје до 24. октобра.

Међутим, у ноћи између петка и суботе одлучили су да штрајк прекину пошто је суд у Атини, на захтев министарства финансија, пресудио да се ради о незаконитом прекиду рада и одредио казне од 1.000 евра за све који не поштују закон. 

Ово је четврти штрајк грчких цариника за месец дана. Македонске власти су израчунале да је током ове године граница била затворена 90 дана, а да се штета процењује на 15 милиона евра.

Највише примедби су имали македонски транспортери који користе солунско пристаниште за пренос робе. Сада им остају алтернатвна пристаништва у Бару у Драчу, који су много даље од Солунског.

Македонски министар финансија Зоран Ставрески изјавио је да македонске власти не могу пуно учинити, а транспортери су затражили од македонског министарства спољних послова да упути протестну ноту грчким властима.

У међувремену, ситуација је, преко Међународне уније за транспорт, постављена и пред Уједињеним нацијама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво