Читај ми!

Брисел тражи податке о Шарићевој имовини

Европска комисија тражи од Подгорице информације о поступку пленидбе имовине Душка Шарића и Сафета Калића. Заплењена имовина тренутно није ни у чијем власништву, јер се судови и Управа за имовину споре око формалне процедуре преузимања имовине.

Представници Европске комисије затражили су од специјалног тужиоца за борбу против организованог криминала Црне Горе Ђурђине Ивановић да им достави информације о томе шта се десило са поступком пленидбе имовине Душка Шарића и Сафета Калића, пишу подгоричке Вијести.

Извор тог листа наводи да су представници Европске комисије на консултативном састанку са представницима црногорских државних институција били врло јасни у том захтеву, тражећи детаљне информације о судбини заплењене имовине.

Састанак је одржан у Министарству спољних послова и европских интеграција, у оквиру редовне комуникације са Комисијом о испуњавању европске агенде, наводе Вијести.

Заплењена имовина, вредна неколико милиона евра, сада није ни у власништву оптужених, ни у власништву државе, јер се судови и Управа за имовину споре око формалне процедуре преузимања, још од донетих решења.

Спор између судова и Управе за имовину настао је због неслагања око тога који закон је неопходно применити у поступку преузимања имовине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво