Читај ми!

Подршка косовским Србима

Република Српска подржава напоре Срба на Косову да се изборе за своја права и не прихвата наметнуте одлуке само једног народа, изјавио председник РС Милорад Додик. Више се радујемо одласку у Бањалуку, него у Београд, рекао председник општине Зубин Поток Славиша Ристић.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да подржава напоре Срба на Косову да се изборе за своја легитимна права и додао да РС не може прихватити "наметнуте одлуке само једног народа".

"Међународна заједница у континуитету спроводи лоше потезе према српском народу где год се он налази, посебно на Косову, игноришући њихове захтеве. Та лоша пракса огледа се у насиљу које је подржано и које спроводи војна и полицијска мисија на Косову, а искључиво у функцији албанских интереса", истакао је Додик после састанка са представницима Срба са севера Косова.

Наводећи да је за РС Косово "непризната творевина", јер српски представници нису дали сагласност да БиХ призна независно Косово, Додик је рекао да власти у РС никада нису криле да су на страни захтева Срба са Косова.

Бањалука пре Београда

Представници српских општина са Косова изјавили су да је српски народ на том подручју "одлучан и јединствен у одбрани својих огњишта докле год буде потребно", поручујући да никада неће пристати да буде део независног Косова.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је да је РС показала апсолутну подршку српском народу на Косову. Он је истакао да се од 25. јула до данас "врши терор над српским становништвом на северу Косова, а не да се дешава насиље, чији су чинилац Срби, како тврде представници међународне заједнице".

"У последње време радујемо се више одласку у РС и у Бањалуку, него у Београд", додао је Ристић.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да се због односа власти и медија из РС према ситуацији у којој се налазе Срби на северу Косова, косовски Срби сада "више осећају делом РС него Србије".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије