Читај ми!

Кривокапић: СПЦ нелегална у Црној Гори

Српска православна црква није регистрована у Црној Гори и не постоји легалан начин да Влада с њом потпише било какав споразум, рекао председник Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић, после потврде премијера Игора Лукшића да преговара са СПЦ о регулисању односа.

Председник Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић истакао је да Српска православна црква није регистрована у Црној Гори и да не постоји легалан начин да премијер Игор Лукшић, који је потврдио да преговара са СПЦ о регулисању односа, потпише са њом било какав споразум.

"СПЦ није нигде регистрована нити постоји као правни субјекат, тако да не постоји легалан начин да Влада потпише споразум, али однос с њом мора да постоји док се не реши питање њихове илегалности у нашем правном систему", рекао је Кривокапић за Телевизију Вијести.

Председник СДП је додао да му не смета што ДПС разговара са представницима верских заједница, али би му сметало постизање споразума са СПЦ, јер би у том случају држава прекршила закон.

Црногорски премијер је потврдио да се воде преговори, али каже да није оптимиста да би у скорије време могло да дође до потписивања споразума.

Лукшић, ипак, сматра да би требало урадити све да се пронађе решење које ће објединити православне вернике у Црној Гори под неутралним називом.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара