Читај ми!

ЕУ: Дејтон није прошлост

Петер Соренсен, специјални представник и шеф Делегације ЕУ у БиХ, демантовао је у Сарајеву наводе да је Дејтонски споразум ствар прошлости.

Специјални представник и шеф Делегације ЕУ у БиХ Петер Соренсен демантовао је како је изјавио да је Дејтонски споразум ствар прошлости.

Соренсен је у Сарајеву, где је предао акредитиве у Председништву БиХ, чиме је и званично преузео нову дужност, истакао да је "Савет ЕУ у потпуности предан реализацији Дејтонског споразума".

Специјални представник и шеф Делегације ЕУ каже да је отуда немогуће да је рекао да је Дејтонски споразум ствар прошлости, пренели су медији у БиХ.

На првој конференцији за новинаре од именовања на нову функцију, Соренсен је нагласио да раније није давао било какве изјаве, јер то, како је рекао, налаже дипломатска пракса.

"Данас сам први пут званично говорио од именовања на ову функцију. Уколико неко покушава да провуче неке лажи, пустите их нека то раде". река је Соренсен.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије