Читај ми!

Сусрети са разлогом

На примедбе о честим сусретима са председником Борисом Тадићем, хрватски председник Иво Јосиповић одговорио - "С ким би се налазили него с онима који су нам суседи и с којима објективно, можда, имамо највише проблема". Са Косоровом ће решити све несугласице "кад прођу путовања којих је сад много".

Председник Хрватске Иво Јосиповић је на примедбе о честим сусретима са председником Србије Борисом Тадићем одговорио констатацијом - "С ким би се налазили него с онима који су нам суседи и с којима објективно можда имамо највише проблема".

Јосиповић је у интервјуу за ТВ Нова рекао да током састанака са српским председником "не остаје све на лепим речима и да би требало показати шта се ради".

"Направљен је један целокупни попис пронађеног културног блага, кога треба вратити. У времену откад смо разговарали у Вуковару, догодиле су се и неке ексхумације", рекао је Јосиповић и додао да "Србија отвара архиве, али има још проблема које треба решити".

Говорећи о полемици која је избила између председника Тадића и хрватске премијерке Јадранке Косор, након њене посете Косову, Јосиповић је рекао да полемика није била потребна.

"Пустимо нека полемика напросто одумре, јер од ње није било велике користи", рекао је председник Хрватске.

Јосиповић је рекао и да Тадић није имао једнаке критеријуме када је критиковао Косорову због поздрава генерала осуђених пред Хашким трибуналом, "док му у влади седи министар који обожава Слободана Милошевића".

Некохерентна политика

С друге стране, хрватски председник је нагласио да "поздрављање генерала какво смо чули није корисно ни за Хрватску, а није корисно ни за генерале".

"И на Викиликсу у неким последњим исказима се види да се није водила кохерентна политика. С једне стране, радило се све да се генерали ухапсе и предају суду, што је међународна обавеза, али с друге стране на овакав начин поздрављати, то баш и не изгледа кохерентно", истакао је Јосиповић.

На питање да ли би Тадић морао да буде мало оштрији према министрима, Јосиповић је рекао да би, да је он на његовом месту, укорио оног министра који је отишао Милошевићу на гроб, исто "као што не би поздрављао попут премијерке".

Јосиповић је на питање зашто је тек сада, месец дана после обележавања "Олује" критикује премијерку, рекао да "дани прославе нису када се отварају такве полемике".

Интервју је завршио констатацијом да ће се састати с премијерком да реше све несугласице "кад прођу путовања којих је сад много".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара