Читај ми!

Због чега црвени Хрватска?

Председник Хрватске Иво Јосиповић оштро је одговорио премијерки Јадранки Косор која га је оптужила да се сврстао на чело "кукурику коалиције" и да је "црвена Хрватска" неприхватљива. "Хрватска се већ одавно црвени од невоље, јада, сиромаштва", поручио Јосиповић.

У одговору на оптужбе хрватске премијерке Јадранке Косор, председник Иво Јосиповић оштро је одговорио да је "страх од црвеног врло оправдан, али да се Хрватска већ одавно црвени од невоље, јада, сиромаштва".

"Заиста се чудим да премијерка нема паметнијег посла, него да 'пребраја' моје изасланике и машта о бојама којима би 'фарбала Хрватску'", изјавио је хрватски председник Медиа сервису, коју су пренели хрватски медији.

Косорова је раније изјавила да се "полако, али сигурно остварује пузајући пројект црвене Хрватске".

Премијерки је, како се наводи, спорно то што је Јосиповић као свог изасланика на фестивал у Пожеги послао СДП-овца Игора Драгована.

Нешто касније, Јосиповић је рекао да је реч о манипулацији. "То је највидљивије из чињенице да је у исто време километар и по даље био други фестивал где сам исто имао изасланика из владајуће коалиције, њену бившу потпредседницу владе Ђурђу Адлешић, којој сам захвалан што је била", рекао је Јосиповић новинарима у паузи Балканског првенства у препонском јахању на загребачком Хиподрому.

Јосиповић је подсетио да су ових дана његови изасланици били и жупан Санадер, министар одбране Божиновић и други и да јако пази на тај баланс и да ће тако чинити и надаље.

Јосиповић је додао да се не може начудити да у време када Хрватска има тако страшне привредне проблеме, незапосленост, када су улагања пала 10 пута, а бруто домаћи производ расте за минорних један одсто, премијерка у чијој је надлежности привреда, у име државе, нема паметнијег посла него пребројава његове изасланике по разним локалним фестивалима.

"До сада од госпође премијерке на ова кључна питања нисам чуо неки одговор осим кукања зашто мој изасланик јесте овај или онај, тако да бих рекао да, ако су ови с једне стране 'кукурику коалиција', онда је опција коју до сада презентира премијерка помало 'куку-леле опција'", казао је Јосиповић, изразивши бојазан да ће, ако се овако настави, свима бити "куку леле".

Тим поводом огласио се и лидер Социјалдемократске партије Зоран Мимлановић који је рекао: "Знам да је кампања, али у ту врсту конфликта се нећемо дати увући и нека председница ХДЗ-а ради по свом".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије