Читај ми!

Филе: Црногорци, договорите се

Представници власти и опозиције треба да постигну договор и омогуће даље напредовање Црне Горе у процесу европских интеграција, изјавио Европски комесар за проширење Штефан Филе.

Европски комесар за проширење Штефан Филе поново је позвао политичке актере да постигну договор и омогуће даље напредовање Црне Горе у процесу европских интеграција.

Филе је, у телефонском разговору, охрабрио премијера Игора Лукшића, председника парламента Ранка Кривокапића и лидере три најјаче опозиционе партије да се договоре о спорним питањима како би помогли да Црна Гора испуни свих седам приоритета које је Брисел поставио као услов за добијање датума за почетак преговора, пренела је РТВ Црне Горе.

Како преносе подгорички медији, Филеов утисак након консултација био је да су сви његови саговорници током разговора били врло конструктивни.

Црногорска опозиција и власт преговарају о Изменама закона о основном образовању, за сада без резултата. Опозиција тражи да у образовном систему равноправан положај имају црногорски и српски језик, чиме условљавају и подршку изборном закону.

Усвајање изборног закона усаглашеног са Уставом један је од кључних услова који Црна Гора мора да испуни како би добила датум за почетак приступних преговора са Европском унијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се