Читај ми!

Фратар заводио малолетнице

Анте Мадунић, фратар из Пролошца у Далматинској Загори, малолетницама плаћао за секс и обнажене фотографије. Једној девојци је за "разне услуге" дао више од 5.000 евра. Девојке, према исказима, фра Анту сматрале "добрим извором новца".

Готово 22.000 ласцивних СМС порука, у периоду од октобра 2010. до маја 2011. године, послао је жупник Анте Мадунић, из Пролошца у Далматинској Загори, малолетним девојкама из своје жупе, пише загребачки Јутарњи лист.

Велики број порука садржавао је позиве на секс, са детаљним описима односа и обећањем новчаних износа. Једној од девојака, фатар је за секс платио 40.000 куна (око 5.400 евра).

Иако се, за сада, зна само за две малолетнице са којима је Мадунић имао сексулане односе, што је и сам признао у судском исказу, контакте је одржавао са више њих. Неке су од њега узимале новац, иако никада нису ступиле у сексуални контакт са њиме.

Загребачки лист као пример наводи да је фра Анте од једне девојке тражио да му ММС-ом пошаље своју обнажену фотографију, што је девојка и урадила. Како је касније утврђено, то је била фотографија обнаженог тела без лица коју је девојка пронашла на Интернету.

Према исказима девојака, оне су фра Анту сматрале "добрим извором новца". Спомиње се, чак, да је једној девојци дао укупно 40.000 куна. Иако је свештеник изјавио да је спавао са две малолетнице, само је једна од њих то и признала, док друга негира било какве односе са жупником.

Више девојака потврдило је да им је фратар слао своје обнажене фотографије, али су те поруке одмах брисане, па је логично да нема начина да се то и докаже, пише Јутарњи лист.

Како наводи лист, у Пролошцу се прича да је фра Анте у мају ове године постао жртва уцене млађих мушкараца, који су му из аутомобила украли мобилни телефон, знајући шта се у њему налази.

Новац остављао по селу

Посебно је занимљив начин на који је свештеник давао новац малолетницима, јер се није усуђивао да то чини директно, него је, како се наводи, новчанице у апоенима од 100, 200 и 500 куна остављао сакривене по целом месту.

Неке новчанице је тако остављао у фиоци свог радног стола, неке на прозору жупне куће, а неке у каналима и у грмљу широм села.

Неке девојке су радиле код њега у жупној канцеларији, поспремале и обављале друге ситне послове, али су родитељи приметили да се износ новца који су за те услуге добијале нагло повећава.

Лист тврди да је највише новца за сексуални однос, 5.000 куна, узела једна од две малолетнице са којима је, према сопственом признању, свештеник имао однос.

Друга је, додаје се, прошла знатно скромије. Њој је фра Анте давао само мање новчане износе, а куповао јој је и претплату за мобилни телефон.

Оптуженом Анти Мадунићу прети казна од једне до пет година због сексуалног односа и злоупотребе положаја. Његовом раскринкавању, подсећа се, допринели су мештани његове донедавне жупе, али је важну улогу одиграла и једна часна сестра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се