Читај ми!

Ухапшен генерал Круљац

Ухапшен командир Копнене војске Хрватске генерал Младен Круљац. Сумњичи се за малверзације у вези са грађевинским земљиштем. Према наводима хрватских медија, ухапшено је још девет официра и званичника Министарства одбране Хрватске.

По налогу Уреда за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК), јутрос је ухапшен командир хрватске Копнене војске Младен Круљац, због сумњи да је, наводно, учествовао у малверзацијама у вези са грађевинским земљиштем, јавили су хрватски медији.

"Можемо да потврдимо да је генерал Младен Круљац ухапшен и да је у току криминалистичка обрада", изјавила је представница Министарства унутрашњих послова Александра Љуба.

Љуба није желела да открије више појединости, истичући да је реч о предмету у надлежности УСКОК-а, у ком се за сада нису могле добити појединости о хапшењу.

За сада није званично потврђено за шта се Круљац сумњичи, а према информацијама медијских портала, сумњичи се за малверзације са грађевиснким земљиштем.

Портал Индекс истиче да је реч о официру са највишим чином у Хрватској војсци који је до сада ухапшен, као и да се ради о "контроверзном генералу, познатом по агресивним и насилним испадима у Славонском Броду", где је рођен.

Портал наводи да је Круљца у чин генерал пуковника унапредио бивши председник Стјепан Месић, а да су "све пријаве против генерала Куруљца редом одбациване и да ниједна није резултирала његовом одговорношћу".

Осим генерала Круљца ухапшено је још неколико особа, а наводно је реч о девет високих официра и званичника Министарства обране, пише портал Danas.net.hr.

Јутарњи лист пише да је у истој акцији ухапшен и Иван Римац, власник највећег пакета деоница сплитског фудбалског клуба Хајдук.

У току је претрес Круљчеве куће на Сребрњаку у Загребу, а очекује се и претрес заповедништва Копнене војске у Карловцу, као и Круљчев дом у Славонском Броду, јавља Dnevnik.hr.

Генерала су из његовог загребачког стана око 10.20 одвели службеници УСКОК-а, а он је излазећи из зграде прекрио лице фасциклом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара