Читај ми!

Паравиња повукао признање

Возач камиона Драган Паравиња негирао да је убио Антонију Билић, наводећи да је свој ранији исказ о признању кривце дао под притиском, јер су га полицајци у Бања Луци тукли.

Драган Паравиња, који се сумњичи за убиство седамнаестогодишње девојке Антоније Билић из Дрниша у Хравтској, сада негира да је починио то убиство, наводећи да је био приморан да призна да је то урадио, изјавила његов адвокат Милана Булић.

Булићева, која Паравињу заступа по службеној дужности, рекла је новинарима на Сокоцу да њен брањеник тврди да није убио Антонију Билић, наводећи да је свој ранији исказ о признању кривце дао под притиском, јер су га полицајци у Бања Луци тукли.

Раније, током криминалистичке обраде, у бањалучком Центру јавне безбедности, Паравиња је признао да је убио Антонију Билић, а њено тело бацио у реку Крку у Хрватској.

Булићева је, након расправе одржане на суду у Сокоцу, где је Паравиња оптужен за покушај силовања, изјавила да ју је он током разговора вођених у затвору информисао да су га у Бања Луци претукли па је због тога признао убиство малолетне девојке.

"Саветовала сам му да се јави лекару у затвору 'Кула' и да лекар да свој налаз", изјавила је Билићева.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Шоја одбацила је тврдње Паравиње да су га "тукли у Бања Луци".

Шоја је у краткој изјави Танјугу навела да се "Паравиња у свим досадашњим исказима показао неверодостојним и да је тако и у овом случају".

Паравиња је данас, током претреса у суду на Сокоцу, такође негирао да је починио кривично дело силовања 2002. године, због чега је овај суд 2005. године расписао потерницу.

Паравиња је крајем марта ухапшен у ширем рејону Српца, у РС, а његово изручење тражи Хрвтаска.

О захтеву Хрватске, Суд БиХ ће одлучивати у понедељак. Коначну одлуку о његовом изручењу донеће министар правде, након што судски органи донесу одлуке о испуњењу услова за његово изручење Хрватској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се