Читај ми!

Привремено изручење Хрватској?

Драган Паравиња могао би да буде привремено изручен Хрватској, каже министар правде БиХ Бариша Чолак. Паравиња би требало да покаже локацију на којој је, наводно, бацио леш 17-годишње Антоније Билић, за којом се још увек трага.

Министар правде БиХ Бариша Чолак рекао је за ХРТ да би возач камиона Драган Паравиња, који је признао да је убио 17-годишњу Дрнишанку Антонију Билић, могао привремено да буде изручен Хрватској, како би показао локацију на којој је бацио Антонијин леш у реку Крку.

Паравињу, који се сумњичи за више сексуалних деликата у више држава региона, данас чека расправа због силовања у Источном Сарајеву 2002. године.

Хрватској би могао да буде изручен тек после пресуде у БиХ, а Чолак је рекао да би тај процес могао да траје и месецима због рокова за жалбу.

Стандардно изручење могло би се предухитрити привременим, а Хрватска такву опцију, иначе предвиђену европским конвенцијама, за сада, није тражила.

Изручење је пре пресуде у БиХ могуће и ако се поступак против Паравиње пренесе из БиХ у Хрватску.

Чолак је напоменуо да Србија још није тражила изручење Паравиње, због пресуде од четири и по године због силовања и покушаја силовања 1996. године.

"Ако стигне такав захтев, један од главних критеријума за избор земље у коју ће се Паравиња изручити је тежина кривичног дела", навео је Чолак.

Опсежна потрага за Антонијом Билић, која је последњи пут виђена 7. јуна у Дрнишу како улази у Паравињин камион, наставља се, а у оквиру потраге исушује се Брљанско језеро на Крки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се