Читај ми!

Српски полицајци у Истри

Туристи у Истри биће међу првима који ће видети српске полицијце како патролирају хрватским приморјем, резултат је споразума полиција две земље. Хрватске полицајце могли бисмо да видимо у Србији приликом утакмица високог ризика са хрватским тимовима или током већих манифестација као што је "Егзит".

Резултат Споразума о сарадњи српске и хрватске полиције међу првима ће видети туристи у Истри. Наиме, српски полицајци током ове туристичке сезоне бринуће о безбедности гостију у Хрватској.

Тако ће за неколико дана, три криминалистичка инспектора из Србије бринути о нашим грађанима који летују у Хрватској.

Хрватске полицајце могли бисмо да видимо у Србији приликом утакмица високог ризика са хрватским тимовима или током већих манифестација као што је "Егзит".

Директор полиције Милорад Вељовић истиче да тај споразум има два циља. Први је да заједнички пратимо организоване криминалне групе са ових простора.

"Други циљ је да наши грађани који летују превасходно на подручју Истре имају коме и да се јаве. На том подручју ће бити наш криминалстички инспектор који ће бити на располагању нашим грађанима који буду имали евентуалне проблеме", каже Вељовић.

Ти полицајци биће у цивилним оделима. У будућности планирано је слање и позорника из Србије.

"Наша замисао, пошто је ово тек прва година, јесте да у следећој години српски полицајци заједно са полицајцима Хрватске у униформи заједно патролирају на тим просторима. Мислим да је то обострани интерес", каже Вељовић.

Министар унутрашњих послова Хрватске Томислав Карамарко наводи да је сарадња неопходна.

"Размена информација, стварање база и праћење криминалних група су неопходни, јер морамо овај простор да заштитимо од криминала", истиче Карамарко.

Грађани Србије сагласни су да је слање наших полицајаца на хрватско приморје добар потез, мада не знају каква ће реакција тамошњег становништва бити.

Директор српске полиције Милорад Вељовић и директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић потписали су Протокол којим је предвиђено да током туристичке сезоне двојица српских полицајаца буду ангажовани у Будви и Херцег Новом.

Дачић је истакао да Протокол представља корак даље у сарадњи полиција две државе.

Српски полицајци биће ангажовани у Будви и Херцег Новом до 31. августа, а њихов задатак ће бити да заједно са црногорским колегама одржавају јавни ред и мир и обављају послове из делатности криминалистичке полиције.

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се