Читај ми!

Капи крви у Паравињином камиону

Две капи крви, које су пронађене у камиону Драгана Паравиње, припадају Антонији Билић, рекао је хрватски министар унутрашњих послова Томислав Карамарко.

Форензичком анализом која траје већ дуже од недељу дана изоловане су две капи крви, пронађене у камиону Драгана Паравиње, за које се током данашњег дана установило да припадају пуном профилу ДНК-а седамнаестогодишње Антоније Билић, преноси хрватски портал Јутарњи лист.

"Нашли смо остатке крви пре неки дан, анализирали их и установили да је реч о Антонији Билић", изјавио је  хрватски министар унутрашњих послова Томислав Карамарко,  додавши да се полиција, ипак, понаша као да трага за живом особом.

Карамарко је истакао да је Паравиња дао исказ за који се у великој мери може рећи да је веродостојан.

Према његовим речима, терен који се претражује у потрази за несталом Дрнишанком је врло тежак, а у потрагу ће се укључити и војска.

Око 200 особа и данас трага за Антонијом Билић, а поново се претражује подручје око породичне куће осумњиченог за њено убиство Драгана Паравиње, у Билишанима код Обровца, у засеоку Паравиња.

Полиција је саопштила да се наставља исушивање брљанског језера уз мост на реци Крка где је Паравиња, према његовом признању, бацио тело 17-годишњакиње коју је претходно убио, као и исушивање тока реке Крке од моста у Книну до језера Брљан.

Заменик директора полиције Миљан Бркић изјавио је Хрватској телевизији да исказ Драгана Паравиње полиција није узела здраво за готово. Бркић је рекао да полиција узима у обзир сваку опцију, па тако и ону да је Билићева продана у бело робље.

Описујући Паравињу, Бркић је рекао да је то особа чије понашање варира од сасвим безосећајног до беса, а на моменте и до плача и кајања због онога што је учинио.

Паравињино изручење Хрватској могло би олакшати потрагу за Антонијом и открити да ли говори истину. Бркић каже да ако буде одобрен његов трансфер у Хрватску, тек тада постоје претпоставке за извођење Драгана Паравиње из истражног центра Жупанијског суда у Шибенику, односно у Загребу, како би показао место где је бацио Антонијин леш.

Драган Паравиња ухапшен је 26. јуна на подручју Српца у Републици Српској, након вишедневне потраге. Полицији је признао убиство Антоније Билић која је последњи пут виђена 7. јуна кад је на мосту на реци Чиколи улазила у камион којим је управљао Паравиња, што су потврдили и форензички налази.

Паравињу Србија од 2007. тражи због издржавања казне затвора од 4,5 године због силовања и покушаја силовања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се