Читај ми!

Пресуде за несрећу у Охриду

Капетан брода "Илинден" и представник немачке компаније за осигурање "Лојд" осуђени на по годину дана затвора, због бродске несреће из септембра 2009. године, када се 15 бугарских туриста удавило у Охридском језеру.

Суд у Охриду изрекао је казну од по годину дана затвора за капетана брода "Илинден" и за представника немачке компаније за осигурање "Лојд", због бродске несреће која се догодила септембра 2009. године у Охриду, када је погинуло 15 бугарских туриста.

Капетан Сотир Филевски и Брано Бајић осуђени су због изазивања тешког дела против сигурност људи и имовине у саобраћају, са образложењем да су својим несавесним понашањем допринели да се несрећа догоди.

Осуђени су задужени да у року од 15 дана солидарно обештете оштећене у несрећи која се збила 5. септембра 2009. године.

Капетан је осуђен за непоштовање закона и прописа за унутрашњу пловидбу, јер није одржавао систем управљања, а критичног дана на броду је имао више путника од дозвољеног броја.

Путници, при том, нису били правилно распоређени, а неки су се чак налазили на новоизграђеној палуби на којој није био дозвољен превоз путника.

Другооптужени Бајић је осуђен због издавања сертификата за техничку исправност брода "Илинден", а није забранио употребу надграђене палубе.

На више од 70 година старом броду, у тренутку несреће, налазило се 57 путника, иако је максимална носивост пловила била 45 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се