Додик: Излазимо пре суспензије

СНСД ће тражити искључење из Социјалистичке интернационале, најавио лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик истакавши да та странка није имала користи од чланства у Интернационали.

Председник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је данас да ће тражити од органа странке да се СНСД искључи из Социјалистичке интернационале (СИ), и навео да није званично упознат о разлозима због којих је та странка суспендована из СИ, како су јавили БиХ медији.

Коментаришући јучерашње саопштење Социјалдемократске партије БиХ да је СНСД суспендован из Социјалистичке интернационале, Додик је рекао новинарима у Бањалуци да СДП БиХ већ четири-пет година лобира у Етичком комитету Интернационале против СНСД.

Додик је рекао да СДП БиХ то чини из разлога што је 2006. године СНСД ушао у власт у заједничким институцијама са, наводно, екстремно десним партијама као што је Странка демократске акције (СДА).

"Када смо 2006. године били изборни победници у име РС ушли смо у заједничке органе, јер да нисмо ОХР би нас оптужио за опструисање зајендичких институција", рекао је Додик и навео да је данас СДП БиХ у коалицији са истом том СДА.

"То да се неко жали по свету да ми сада опструишемо формирање власти и да нас треба притиснути је кукавички метод и ако, наводно, не поправимо своје понашање размотриће се и даље санкције, а добро понашање значило би коалицију са СДП", рекао је Додик.

Веће Социјалистиче интернационале у Атини јуче је, како је саопштено из СДП, на основу препоруке Етичког комитета, суспендовало СНСД из те организације.

Милорад Додик је рекао да СНСД од чланства у Социјалистичкој интернационали није имала никакве користи.

"Ми не можемо дозовлити да нас ико уцењује сарадњом са СДП БиХ, па ни Интернационалом", рекао је Додик.

Додик је навео да је СНСД у разговорима о сарадњи са неким моћним партијама, као што је Јединствена Русија.

"Представници европских социјалистичких партија који седе у Социјалистичкој интернационали нигде нису на власти и зато не мислим да је то важна вест. Са Јединственом Русијом сигурно ћемо у наредном времену потписати договор о сарадњи", рекао је Додик.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара