Читај ми!

Паравиња открио детаље злочина

Ухапшени Драган Паравиња открио детаље злочина који је починио над Антонијом Билић. Хрватска полиција за данас завршила претрагу реке Крке и Брљанског језера. Паравиња из Бањалуке пребачен у затвор у Сарајеву.

Драган Паравиња је полицији у Републици Српској на саслушању открио детаље који су претходили отмици Антоније Билић.

Паравиња је рекао како је на раскрсници путева Сплит-Дрниш и Дрниш-Шибеник поред пута приметио девојку како стопира у супротном смеру, преноси Јутарњи лист.

"Била је лепа, дуже црне косе и на себи је имала фармерице и мајицу, не могу се сетити које боје, док је на рамену држала женску торбу. Приликом наиласка у непосредну близину девојке, питао сам је жели ли са мном у Загреб, али одговорила је како жели у Сплит. Након тога сам продужио педесетак метара и окренуо камион те дошао у близину девојке", рекао је Паравиња.

Паравиња је потом почео конкретнији разговор с Антонијом Билић у коме је открио да јој се набацивао, али да је то девојка прихватала с резервом. Након тога је зауставио камион.

Хрватска полиција је саопштила да је потрага за телом Антоније Билић на подручју реке Крке и околних језера, након признања Паравиње да је убио 17-годишњу девојку и да ју је бацио у реку, за данас завршена и да ће бити настављена сутра.

Полиција је скептична, поготово што се установило да Паравиња у својим порукама и исказима није говорио истину, а јуче није био полиграфски тестиран како би се утврдило да ли говори истину.

Антонија Билић последњи пут је виђена 7. јуна ујутро како на мосту на реци Чиколи улази у камион, а сигнал њеног мобилног телефона забележен је послеподне код Карловца.

Полиција је установила да власи косе нађене у Паравињином камиону припадају Антонији, а установљено је и да се сигнали њихових мобилних телефона преклапају.

Портпаролка МУП-а Републике Српске Мирна Шоја потврдила је да је Драган Паравиња пребачен из бањалучке полиције у затвор "Кула" у Источном Сарајеву.

Основни суд Соколац, у Источном Сарајеву, на основу централне потернице, Паравињи је одредио притвор због силовања које је на том подручју починио 2005. године.

Иначе, чак четири државе - Србија, Хрватска, Словенија и Немачка у једном тренутку држале силоватеља, али да су га пустиле на слободу, пише Јутарњи лист.

Паравиња је у Србији 2003. године правоснажно осуђен на четири и по године затвора због силовања и покушаја силовања средином 90-их година на подручју Сремске Митровице.

Тада је, како би избегао служење затворске казне, побегао у Хрватску, чије је држављанство имао, знајући да Хрватска не изручује своје држављане.

Платио кауцију, па побегао

Нешто касније Србија је за њим расписала потерницу због које је 2006. године ухапшен у Словенији, где је платио кауцију, а иако му је судија одредио забрану напуштања Словеније, Паравиња је отишао у Хрватску.

Српска полиција је сазнала да је Паравиња у Хрватској и затражила његово изручење, али је Хрватска одбила да изручи Паравињу позивајући се на закон према којем не изручује своје држављане.

Према писању Јутарњег листа, Паравињу је пре три године ухапсила и немачка полиција, али га је пустила да се врати у Хрватску уместо да га је изручила Србији.

За Паравињом, који је држављанин и Србије и Хрватске, расписане су две потернице због више кривичних дела силовања у БиХ и у Србији. Истрага ће обухватити и Паравињино учешће у рату.

На истрагу о "ратном путу" Драгана Паравиње у паравојним српским јединицама, полицију је навела његова порука коју је оставио на ормарићу купатила куће у Доњим Срђевићима у Републици Српској, а коју преноси Хрватски радио.

"Нисам убио ту цуру нити било шта друго учинио и побегао сам из Хрватске. Мислио сам да хоће да ме изруче Србији, у коју не смем, јер знам што су учинили на Овчари и Славонији. Знам и што су учинили и свима које су знали", наводи се у поруци коју су објавили медији.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара