Читај ми!

Паравиња признао убиство

Возач камиона Драган Паравиња признао је да је убио 17-годишњу Антонију Билић. Паравиња је ухапшен данас у околини Српца, а у четвородневној потрази за њим учествовали су и припадници Специјалне полиције РС, пси трагачи и хеликоптери.

Ухапшени возач камиона Драган Паравиња признао је полицијским инспекторима да је убио 17-годишњу Антонију Билић из Дрниша и да је њено тело бацио на одређено место. Јутарњи лист пише да је Паравиња полицији рекао да је Антонију удавио и бацио у реку Крку.

На ванредној конференцији за новинаре, директор полиције РС Гојко Васић и заменик директора хрватске полиције Милијан Бркић потврдили су да је Паравиња признао убиство, али нису откривали појединости. 

"Овај исказ ће бити проверен, јер је Паравиња раније давао лажне исказе. Током сутрашњег дана, полиција ће проверити локацију, где је Паравиња рекао да је бацио тело убијене Антоније Билић", рекао је Васић.

Паравиња је ухапшен данас у Доњим Срђевићима код Српца, а у четвородневној потрази за њим учествовали су и припадници Специјалне полиције РС, пси трагачи и хеликоптери.

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо рекао је да је Паравиња ухапшен на око два и по километра од места на којем је први пут уочен.

Према његовим речима, Паравиња није пружао отпор, био је видно исцрпљен и није био наоружан.

Паравиња ће након притвора у Бањалуци бити премештен у Сарајево, у екстрадициони притвор, где ће тужиоци одлучити хоће ли га изручити и коме, пошто против њега постоји пријава тужилаштва у Соколцу, а расписане су потерници за њим и у Хрватској и Србији.

Полиција трага за девојком

Истовремено, полиција наставља да трага за несталом девојком. Хрватски медији јављају да се претражује акумулационо језеро Зрмања код Билишана и подручје око језера.

Полиција је у петак у Доњим Срђевићима пронашла опроштајно писмо у којем је најавио самоубиство, а полицији поручио да трага за "црним мерцедесом".

Довољан разлог да хрватска полиција осумњичи 43-годишњег држављанина Србије било је поклапање времена када је последњи пут забележен сигнал телефона нестале девојке са временом када су камере на аутопуту у Хрватској снимиле камион којим управља Паравиња.

Јуче су стигли и резултати ДНК анализе власи косе пронађене у камиону Драгана Паравиње који потврђују да је девојчица ту боравила.

Паравиња је радио у једној хрватској грађевинској фирми као возач, а дана када је нестала Антонија Билић, од шефа је тражио слободан дан како би, како је рекао, отишао у Србију на сахрану.

У Србију, међутим, није долазио од 2004. године, када је за њим расписана потерница због избегавања затворске казне због два силовања пре 15 година.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара