Читај ми!

Конституисан парламент Македоније

Македонска скупштина у новом сазиву конституисана у Скопљу. Коалицији око ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског припало 56, а опозицији уједињеној око левичарске СДСМ Бранка Црвенковског 42 посланичка места.

Парламент републике Македоније, Собрање, конституисан је данас у Скопљу. Конститутивном седницом је председавао најстарији посланик Љубисав Иванов из Социјалистичке странке, а на њој су потврђени мандати 123 посланика.

Партији деснице ВМРО-ДПМНЕ Николе Груевског и њених савезника припало је 56 посланичких места, а опозицији уједињеној око левичарске СДСМ Бранка Црвенковског 42 места.

За председника парламента изабран је Трајко Вељановски, који је и у претходном сазиву водио ту иституцију. Вељановски је био једини кандидат за ту функцију.

Демократска унија за интеграцију (ДУИ) Алија Ахметија имаће 15 посланика, Демократска партија Албанаца (ДПА) Мендуха Тачија осам, а новоформирана албанска Национална демократска партија (ПНД), коју предводи Руфи Османи, два.

Македонски председник Ђорђе Иванов имаће на располагању десет дана да повери формирање нове владе мандатару, како се очекује одлазећем премијеру Николи Груевском, који ће онда у року од 20 дана морати и да представи свој нови кабинет.

Превремени парламентарни избори у Македонији одржани су 5. јуна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво