Читај ми!

Ухапшен бивши чувар логора

Алмаз Незировић, бивши чувар логору у Босни и Херецеговини, оптужен за злостављање српских цивила током рата на подручју бивше Југославије, ухапшен у америчкој савезној држави Вирџинији.

У америчкој савезној држави Вирџинији ухапшен је бивши чувар логору у  Босни и Херецеговини Алмаз Незировић, оптужен за злостављање српских цивила током рата на подручју бивше Југославије.

Федерална велика порота одлучила је да има основа да се подигне оптужница против Незировића, у којој се наводи да је он својевољно наносио велике патње и озбиљне повреде српским цивилима у Рабићу 1992. године.

Незировић је у то време био у саставу Хрватског већа одбране (ХВО), а по завршетку рата отишао је у САД.

У оптужници се наводи и да је Назировић лагао када је подносио захтев за држављанство, јер је у том документу изјавио да није починио никакав злочин ван територије САД.

Специјални агент задужен за имиграцију Џон Торес рекао је да су стране владе помогле у налажењу Незировића, који је ухапшен у четвртак у свом дому у Роаноку, у Вирџинији, преноси АП.

Торес је рекао да је више сведока идентификовало Незировића као чувара логора Рабић, одговорног за пребијање и мучење Срба.

Један припадник исте јединице ХВО већ је осуђен за ратне злочине над цивилима у Рабићу.

Уколико Незировић буде осуђен за преваре приликом добијања држављанства, власти ће започети процедуру депортације, пошто одлежи казну.

"За те оптужбе Незировић може да буде осуђен на казну до 15 година затвора, а после пресуде, могло би му се судити за злочине у Босни, што је типична процедура", рекао је Торес.

Незировић је живео у Вирџинији као варилац и фудбалски тренер, који је основао босански тим у којем су играли Бошњаци, Хрвати и Срби из БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво