Потера за возачем камиона

Стеже се обруч око Драгана Паравиње за кога се сумња да је повезан са нестанком 17-годишње девојчице Антоније Билић из Дрниша у Хрватској. Пронађено опроштајно писмо у којем је Паравиња поручио полицији да траже црни мерцедес и најавио самоубиство.

Нестанак девојчице Антоније Билић из Дрниша већ две недеље потреса Хрватску. Полиција Републике Српске трага за осумњиченим возачем камиона Драганом Паравињом у околини Српца, где је последњи пут виђен код рођака, а код једног од њих пронађено је његово опроштајно писмо.

Хрватски медији преносе да је Паравиња у опроштајном писму написао да ће извршити самоубиство, а полицији поручио да трагају за "црним мерцедесом". Супруга одбеглог Паравиње потврила је веродостојност рукописа и навела да га није видела неколико година.

Уз помоћ специјалних јединица хрватске полиције, паса трагача, полиција РС претражује оближњу шуму у потрази за осумњиченим. Житељи Српца тврде да су се током ноћи чули пуцње из шуме.

Хрватска криминалистичка полиција привела је још неколико становника тог села на информативни разговор.

Заменик начелника хрватске полиције Милијан Бркић рекао је да је проналазак Антоније Билић приоритет хрватске полиције. "Паравиња у овом тренутку не може третирати као осумњичени због нестанка девојке, али постоји сплет индиција према којима се може повезати с тим случајем", рекао је Бркић.

Према његовим речима, током дана ће за њим бити расписана и међународна потерница.

Гојко Васић, директор полиције Републике Српске напоменуо је да је Паравиња у БиХ највероватније ушао илегално.

Доказни материјал

Довољан разлог да хрватска полиција осумњичи 43-годишњег држављанина Србије било је поклапање времена када је последњи пут забележен сигнал телефона нестале девојке са временом када су камере на аутопуту у Хрватској снимиле камион којим управља Паравиња.

Паравиња је иначе радио у једној хрватској грађевинској фирми као возач, а дана када је нестала Антонија Билић, од шефа је тражио слободан дан како би, како је рекао, отишао у Србију на сахрану.

У Србију, међутим, није долазио од 2004. године, када је за њим расписана потерница због избегавања затворске казне због два силовања пре 15 година.

Министар полиција Ивица Дачић изјавио је да се Паравиња, према оперативним подацима, не налази у Србији, већ на територији БиХ, односно РС.

Осим Србије, Паравињу тражи и Република Српска, такође, због силовања из 2005. године које је починио у Источном Сарајеву.

И поред те потернице, Паравиња је успео да пређе границу и оде код родбине у Србац где је последњи пут виђен јуче.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво