Бугарска повукла 13 амбасадора

Због оптужби да су својевремено радили за тајну полицију, Бугарска опозвала 13 амбасадора. Опозван и бугарски амбасадор у Београду, јављају бугарски медији.

Бугарска је опозвала 13 амбасадора због оптужби да су својевремено радили за тајну полицију, саопштила је представница за штампу Министарства спољних послова те земље Весела Черњева.

Черњева је изјавила да ће још 22 амбасдора и стална представника Бугарске у иностранству бити опозвана 1. јуна.

Агенција Novinite.com јавила је да су се већ вратили амбасадори Бугарске из Белорусије, Босне и Херцеговине, Грчке, Грузије, Кине, Литваније, Македоније, Немачке, Румуније, Србије, Шведске, из Уједињених нација и Унеска.

Послове амбасадора на свим тим местима сада обављају вршиоци дужности амбасадора, преноси бугарска агенција БТА.

Агенција наводи и да ће се у јуну вратити и амбасадори Бугарске из Италије, Јапана, Португалије, Шпаније, Русије, Турске, Велике Британије.

Комисија која је истраживала архиве из комунистичког доба у децембру је саопштила имена 192 дипломата који су радили за тајну полицију, а парламент је изгласао резолуцију којом се од председника Бугарске тражи да тридесет тројицу, који су сада амбасадори, врати у земљу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара