Тужилаштво тражи притвор за Ћопића

Специјално тужилаштво РС затражило одређивање притвора за Зорана Ћопића, сарадника Дарка Шарића, осумњиченог за прања више од 14 милиона марака, стечених трговином наркотицима. Директори предузећа у власништву Ћопића пуштени да се бране са слободе.

Портпарол Специјалног тужилаштва РС, Драгица Тојагић изјавила је да је то тужилаштво, након саслушања, затражило притвор за Зорана Ћопића, због сумњивих трансакција у којима је опрано више од 14 милиона марака стечених трговином наркотицима. Директори предузећа "Авио рента" Драго Нижола и "Агрокопа експорт-импорт" Љубо Мрђен биће пуштени да се бране са слободе, преноси РТРС.

Ћопић је ухапшен у оквиру акције "Машина", коју по налогу Специјалног тужилаштва РС спроводи полиција РС у сарадњи са полицијом Србије. Полиција Републике Српске званично је потврдила да постоји сумња да је истрага у том случају повезана са трансакцијама новца одбеглог Дарка Шарића.

Ћопићево предузеће "Агро коп" је пре две године купило 68 одсто акција бијељинске шећеране, како се претпоставља новцем Шарића. По наредби Окружног суда у Бањалуци, имовина шећеране, као и бањалучких фирми "Агрокоп", "Авио рент" блокирана је.

Вредност те имовине процењује се на 30 милиона конвертибилних марака (око 15 милиона евра), а полиција сумња да је преко тих предузећа "опрано" 14 милиона КМ (око 7,5 милиона евра), јавила је бањалучка телевизија АТВ.

Судија бањалучког окружног суда Данијела Миловановић рекла је јуче да је издата наредба за изузимање пословне документације бијељинске "Павловић банке", која се односи на пословање "Шећеране".

Србија је за Дарком Шарићем расписала црвену потерницу, а у одсуству му се суди због прања новца и кријумчарења дроге из Аргентине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара