Читај ми!

Ухапшен Шарићев сарадник

Полиција ухапсила председника Управног одбора "Агрокопа" Зоран Ћопић, који се доводи у везу са Дарком Шарићем. Блокирана имовина бањалучких фирми "Агрокоп", "Авио рент" и бијељинске "Шећеране" због сумњи да је посредством тих предузећа "пран" Шарићев новац.

У оквиру акције "Машина", коју по налогу Специјалног тужилаштва Републике Српске спроводи полиција тог ентитета БиХ у сарадњи са полицијом Србије ухапшен Зоран Ћопић, председник Управног одбора "Агрокопа", који је власник и сувласник још неколико фирми у РС и Србије.

Како је пренела бањалучка телевизија АТВ, Ћопић се одраније доводи у везу с Дарком Шарићем, оптуженог за шверц више тона кокаина из Латинске Америке, а сумња се да је Ћопић за Шарића куповао предузећа.

У октобру прошле године Ћопић и "Агрокоп" појавили су се као стратешки партнери бијељинске "Шећеране" и купили 68 одсто акција тог предузећа.

По наредби Окружног суда у Бањалуци блокирана је и имовина бањалучких фирми "Агрокоп", "Авио рент" и бијељинске "Шећеране" због сумњи да је посредством тих предузећа "пран" новац Дарка Шарића.

Вредност блокиране имовине процењује се на 30 милиона конвертибилних марака (око 15 милиона евра), а полиција сумња да је преко тих предузећа "опрано" 14 милиона КМ (око 7,5 милиона евра), јавила је вечерас бањалучка телевизија АТВ.

Судија бањалучког окружног суда Данијела Миловановић рекла је тој телевизији да је издата наредба за изузимање пословне документације бијељинске "Павловић банке", која се односи на пословање "Шећеране".

Србија је за Дарком Шарићем расписала црвену потерницу, а у одсуству му се суди због прања новца и кријумчарења дроге из Аргентине.

У акцији "Бумеранг" раније је у Бањалуци и Приједору ухапшено више од 20 људи и претресено више локација због неовлашћене производње и промета опојним дрогама.

Акција "Бумеранг" спроводи се под надзором Окружног тужилаштва Бањалука, подручна канцеларија Приједор, а претрес се врши на укупно 28 локација у тим градовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво