Читај ми!

Шверцери јачи од граничара

Због упозорења да му је живот у опасности, бивши црногорски граничар Енвер Дацић напустио земљу. Дацић добио отказ пошто је, како је рекао, упозорио да између Црне Горе и Косова постоји рута за шверц цигарета, кафе, шећера и лекова.

Бивши гранични полицајац, Рожајац Енвер Дацић, привремено је, у суботу ујутру, напустио Црну Гору, заједно са супругом и троје деце, пошто је, како тврди његов отац Сејдија, добио упозоравајућу поруку из државне безбедности.

"Звали су га из Подгорице, како су се представили, из државне безбедности, изјавио је за Вијести Дацићев отац Сејдија. "Рекли су ми да су Енверов живот и животи његове деце угрожени и да му саветују да се најхитније склони", додаје Дацић.

"Казао сам му да иду, а да ћу ја чувати кућу", рекао је Сејдија за Вијести.

Дацићев отац је истакао да му се син још није јавио, али верује да ће се све добро завршити. Како наводи лист, Дацић је отпутовао из Црне Горе у суботу ујутро.

Заједно са још двојицом колега Дацић је добио отказ након што је, како је навео, открио нелегалне активности у граничном појасу између Црне Горе и Косова, као и у истрази о производњи лажних марки цигарета у фабрици дувана у Мојковцу.

Бивши полицајац је тада рекао да постоји рута за шверц цигарета, кафе, шећера и лекова између Црне Горе и Косова, али да он тиме није желео да се бави.

Управа полиције је одбацила Дацићеве тврдње, и навела да је он добио отказ због рационализације запослених.

Члан Одбора за безбедност Небојша Медојевић је рекао да је скандалозан епилог да људи морају да беже из земље зато што полиција не може да их заштити.

Медојевић је истакао да, према незваничним информацијама из полиције, има сазнања да је полиција утврдила да Дацић и његове колеге нису безбедни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво