Црна Гора лобира у САД

За лобирање у Сједињеним Америчким Државама, Црна Гора је у првих шест месеци прошле године платила 452 хиљаде долара. Задатак лобиста је да помогну и убрзају улазак Црне Горе у НАТО.

У првих шест месеци прошле године Црна Гора је за лобирање у Сједињеним Америчким Државама платила 452.000 долара, објавило је америчко Министарство правде, а преносе подгоричке Вијести.

Црногорски лобисти у Вашингтону су Брус Џексон, Пејџ Реф, Рендал Шонеман и Баин Енис, а њихов основни задатак је да помогну и убрзају улазак Црне Горе у НАТО.

Они су у фебруару били у Подгорици, где су у разговарима са званичницима Владе и Скупштине желели да се упознају са најновијим процесима у Црној Гори.

У извештају Конгресу, Министарство правде САД је навело да је лобистичка компанија "Орион стратеџис" у првој половини прошле године добило 60.000 долара, да би Црној Гори давала савете и подршку за стратешке комуникације са онима који доносе одлуке у САД.

Поред тога, фирма Пејџ Реф добила је хонорар од 392.000 долара. Наводи се да су запослени у тој компанији имали више састанака са званичницима САД и члановима Конгреса на којима су разговарали о темама од интереса за Црну Гору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се