Читај ми!

И Македонија у Јужном току?

Русија позвала Македонију да размисли о прикључењу пројекту гасовода Јужни ток. Македонија рекла да ће сарађивати са Русијом све док обе земље имају заједничке интересе какве имају и друге европске земље.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је позвао Македонију да размисли о прикључењу пројекту гасовода Јужни ток.

"Русија озбиљно разматра могућност да Јужни ток прође и кроз Македонију", казао је руски министар.

Лавров је, приликом сусрета са македонским званичницима у Охриду, поручио да Македонија не мора да бира између Европе и Русије, оценивши да су то застареле тезе.

Руски министар иностраних послова је напоменуо да циљ његове посете региону није да врати руску моћ на Балкану и додао да је да то што је америчка државна секретарка Хилари Кинтон прескочила Македонију током своје балканске турнеје крајем прошле године није разлог за његову посету, која је, како је рекао, договорена пре три месеца.

Македонски министар спољних послова Антонио Милошоски рекао је да ће Македонија сарађивати са Русијом све док обе земље имају заједничке интересе какве имају и друге европске земље.

"Поделе на исток и запад су застарели софтвер из времена Хладног рата и та подела је отишла у историју", изјавио је Милошоски.

У оквиру посете, Македонија и Русија су потписале договор о координацији у различитим областима спољне политике, а детаљно је разрађен и Споразум о пријатељству који су председници Иванов и Медведев потписали прошле године у Санкт Петербургу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије