Читај ми!

Оптужница због злочина над Србима

Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против Зурахида Мујчиновића и Сулејмана Хрустића који се терете за ратни злочин над цивилима српске националности у Сребренику.

Због сумње да су починили ратни злочин над цивила српске националности у Сребренику, Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Зурахида Мујчиновића и Сулејмана Хрустића.

Мујчиновић и Хрустић оптужени су да су током рата у БиХ у време оружаног сукоба Армије БиХ и Војске Републике Српске починили злочин на подручју општине Сребреник, од краја јула до средине августа 1992. године.

Њих двојица су били припадници 21. бригаде Сребреник, а оптужени су да су поступали супротно правилима међународног хуманитарног права, при том кршећи одредбе Женевске конвенције о заштити цивила за време рата.

Они су нечовечно поступали према цивилима српске националности, који су били незаконито затворени у згради Омладинског дома. 

У оптужници се, поред осталог, наводи да је Мухчиновић у више наврата физички и психички злостављао једног затвореника, при томе га вређао и претио му смрћу.

Мујчиновић и Хрустић у више наврата заједно су физички и психички злостављали још једног затвореника, наносећи му тиме тешке повреде.

Оптужница је прослеђена на потврђивање Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара