Читај ми!

Ванредни избори у Македонији

Заказани ванредни парламентарни избори у Македонији за 5. јун. Председник Скупштине Трајко Вељаноски потписао одговарајућу одлуку, пошто су касно синоћ посланици владајуће коалиције, без присуства опозиције, распустили Скупштину.

Председник Скупштине Трајко Вељаноски је потписао одлуку да распише превремене парламентарне изборе који ће се одржати 5. јуна.

"Сувереност потиче од грађана и припада грађанима. Касно јуче је Скупштина одлучила да легитимност парламентарних политичких странака треба да буде проверена од стране грађана на превременим парламентарним избора", рекао је Вељаноски, после потписивања одлуке о ванредним парламентарним изборима.

Вељаноски је апеловао на све политичке странке да имају одговорност и да обезбеде услове за фер и демократске изборе.

"Наравно, свака политичка партија ће тражити своје начине да добије већу подршку грађана и јавности уопште. Али, у исто време, свака политичка странка у наредном периоду има шансу да допринесе стварању конструктивне атмосфере и јачању међусобног поверења", рекао је Вељаноски.

Вељаноски је позвао грађане да изађу на изборе и да изразе своје мишљење и одлуче коме ће дати поверење и мандат да води земљу у будућности, а позвао је и медије да допринесу изборном процесу.

Одлука о распуштању Скупштине донета је касно синоћ, послaници су је усвојили са 79 гласова 'за' и ниједним 'против', али опозиционе партије нису присуствовале гласању.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара