Скуп подршке Вучуревићу

На протестном скупу у Требињу неколико хиљада грађана затражило од Србије да хитно ослободи ратног градоначеника требињске општине Божидара Вучуревића.

Неколико хиљада грађана који су се окупили на протестном скупу у Требињу од власти Србије је затражило да ратни градоначеник требињске општине Божидар Вучуревић буде хитно пуштен на слободу.

Са Трга слободе окупљени грађани поручили су да "Вучуревић није ратни злочинац, него угледни Србин који је стао на чело свог народа у Требињу и Херцеговини када је било најтеже и бранио га".

Протесни скуп одржан је у организацији Српске демократске странке (СДС), чији је Вучуревић био један од оснивача.

Заменик председника СДС Предраг Ковач је рекао да је ухапшен "честити човек, а не зликовац.

"Зар је Вучуревић крив што је бранио свој народ, што је бранио своје Тебиње и што је у околини Требиња хрватска војска спалила 50 српских села", рекао је Ковач.

За борачку организацију РС хапшење Вучуревића је увреда за српски народ. Председник Председништва борачке организације Дражен Перендија је рекао да власти у Србији треба одмах да пусте Вучуревића.

Грађанима, који су дошли из целе Херцеговине и других градова РС, обратио се и Вучуревићев син, Зоран, који се у име породице захвалио свима који су од почетка уз њих и који им свакодневно упућују речи подршке.

Зоран Вучуревић је поручио да ово није само битка за Божидара Вучуревића већ за правду и слободу српског народа, Требиња и Херцеговине.

"Ми ову борбу морамо добити, јер смо је и раније водили праведно и по свим законима и људским и Божијим", рекао је Зоран Вучуревић.

Божидар Вучуревић је ухапшен 4. априла на граничном прелазу Каракај код Малог Зворника у Србији по потерници Хрватске, која га терети за ратни злочин против цивила на дубровачком подручју и уништавања културних и историјских споменика између 1991. и 1995. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво