Хрватска близу циља

Завршетак преговора Хрватске са Европском унијом у јуну јесте амбициозан, али не и недостижан циљ, поручио председник Европске комисије Жозе Барозо после разговора са Јадранком Косор у Загребу. Потребно је начинити коначни напор, истакао Барозо.

У оквиру западнобалканске турнеје, председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо и комесар за проширење Штефан Филе разговарали су у Загребу са председником Ивом Јосиповићем и премијерком Јадранком Косор.  

Барозо је поручио да је завршетак преговора с Европском унијом у јуну амбициозан, али не и недостижан циљ.

Премијерка је одговорила да никада није спомињала датуме, већ да је само говорила о крају јуна, а то, каже, није датум.

"Енергију сада треба усмерити на преостала нерешена питања. Хрватска мора да се посвети реформи правосуђа, темељних права и борби против корупције. То су кључна подручја у којима треба да видимо конкретне, уверљиве и одрживе резултате", рекао је Барозо.

Барозо је рекао да је Хрватска близу циља, али да је потребно начинити још један, како каже, коначни напор.

"Истакла сам да ћемо и након завршетка преговора радити предано, свакако до потписивања приступног уговора, јер неки закони, попут закона о спречавању сукоба интереса треба претворити у стварни живот", рекла је Косорова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво