Оптужница због случаја "Завала“

Врховно државно тужилаштво Црне Горе подигло је оптужницу против челника Будве Рајка Куљаче и Драгана Маровића и још девет особа због злоупотребе положаја и вишемилионске малверзације у случају "Завала".

Црногорско државно Тужилаштво подигло је оптужницу против председника и потпредседника Општине Будва, Рајка Куљаче и Драгана Маровића, и још десет особа због сумње да су злоупотребом положаја у случају "Завала" оштетили будванску општину за милион евра.

Поред Куљаче и Маровића, оптужница је подигнута против посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) Ђорђија Пињатића, Драгана Жинића, Слободана Ђуровића, Стевана Вучетића, Сретена Томовића, Новака Станојевића, Марка Калоштра, Драгана Секулића, Миодрага Минића, као и руске држављанке Наталије Панине, бивше директорке компаније "Завала инвест", саопштено је из Тужилаштва.

Продужење притвора је затражено против девет од 12 оптужених. Тужилаштво је предложило притварање руске држављанке Панине, недоступне државним органима Црне Горе, и сматра да нема законског основа за продужење притвора оптуженом Минићу.

У образложењу захтева за продужење притвора против деветорице оптужених, који се од краја децембра налазе у истражном затвору код Подгорице, наводи се да је таква мера "неопходна јер су дела која им се стављају на терет посебно тешка и спадају у групу коруптивних.

Додаје се да би њихово пуштање на слободу "могло пољуљати поверење у способност и спремност Тужилаштва и суда да гони и суди извршиоцима тих кривичних дела".

Тужилаштво сматра да је "посебно нужно" продужити притвор председнику и потпредседнику будванске општине, Куљачи и Маровићу, јер су они као "високопозиционирани службеници локалне самоуправе грубо злоупотребили службена овлашћења у корист приватног предузећа".

Тужилаштво наводи да продужење притвора деветорици оптужених "посебно оправдава чињеница" да су оптужени за кривична дела која спадају у групу коруптивних и која "угрожавају правну и економску сигурност Црне Горе у мери која све више узнемирава јавност".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије