Лукшић: Забрана извоза пшенице лош потез

Одлука Србије о забрани извоза пшенице и брашна, може се вратити као економски бумеранг Србији, а Црна Гора ће се снаћи као што се сналазила у многим ситуацијама, изјавио црногорски премијер Игор Лукшић.

Црногорски премијер Игор Лукшић изјавио je да се одлука Србије о забрани извоза пшенице и брашна, може Србији обити о главу.

"Ако желимо добросуседске односе, онда је премијер Мирко Цветковић могао да ме позове или њихов министар пољопривреде нашег министра и изрази забринутост. Ми ћемо се снаћи, као што се сналазимо у многим другим ситуацијама и на ефикасан начин све решити. Та одлука ће бити економски бумеранг њеним заговорницима у Србији", оценио је црногорски премијер.

Према његовим речима, пример лоше комуникације са Србијом су две одлуке српске владе - прва се тиче Стратегије Србије о Србима у дијаспори и региону, која се, по његовом мишљењу, одражава на Црну Гору и друга, забрана извоза пшенице и брашна, која, како сматра, крши ЦЕФТА споразум.

Лукшић је поновио да део Стратегије Владе Србије за сарадњу са Србима у Црној Гори није најбоља порука за изградњу добросуседских односа и изразио наду да су делимичне промене учињене на том документу, ипак, знак да се иде у правцу боље сарадње и да је, како је рекао, можда један превид уклоњен, пренела је ТВ Црна Гора.

Лукшић очекује да ће црногорски парламент данас ратификовати споразум са Србијом о изручењу својих држављана осуђених за најтежа кривична дела.

"У супротном, имаћемо одређене дилеме када је у питању посвећеност свих у испуњавању циљева из Акционог плана за спровођење препорука Европске комисије", навео је Лукшић.

Осврнувши се на јучерашњи протест грађана који је организован преко друштвене мреже Фејсбук испред зграде Скупштине, црногорски премијер је рекао да је тај скуп доживео као подршку напорима Владе да се носи са изазовима које доносе организовани криминал и корупција.

Црногорски премијер је оценио да протестни скуп није био најбоље посећен и да није донео ништа ново.

Лукшић је критиковао опозиционе лидере који су се прикључили том протесту, поручивши им да би против организованог криминала могли да се боре и у посланичким клупама.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије