Размена оптужбе Косорове и Милановића

Премијерка Хрватске и председница ХДЗ-а Јадранка Косор оптужила Социјалдемократску странку да не жели завршетак преговора Хрватске са ЕУ. "Једна странка не живи у реалном свету", оцењује лидер социјалдемократа Зоран Милановић.

Председница владе Хрватске и ХДЗ Јадранка Косор и шеф опозиционе Социјалдемократске странке Зоран Милановић разменили су оштре оптужбе за стање у земљи, и изнели различито виђење јучерашњих консултација код председника Иве Јосиповића.

Док је Косорова оптужила СДП да не жели завршетак преговора Хрватске са Европском унијом, Милановић је рекао да је СДП створио Савез за Европу и да је одувек био за Хрватску као пуноправну чланицу Европске уније.

Истичући да се консултације код Јосиповића не могу гледати у светлу помирења владе и опозиције, Косорова је рекла да политичка култура захтева непрестане разговоре и додала да је позвала представнике опозиционих странака на разговор, али да су они то одбили.

"Морала би да постоји политичка култура у којој једна странка неће непрестано да сипа мржњу према другој странци, као што то СДП данас, а и раније, ради ХДЗ-у", рекла је Косорова и додала да се јуче видело да је владајућа коалиција чврста.

Косороа наводи да СДП претходих месеци стално "оцрњује" ХДЗ и борбу против корупције коју та странка води, а, како је рекла, свих 220.000 чланова ХДЗ-а желе да представе као чланове злочиначке организације.

"Један део људи почиње да мисли онако како им сугерише СДП, а на крају ће се њима као бумеранг вратити наша борба против корупције", и навела да је СДП показао да не жели да се преговори с ЕУ заврше.

"Они желе превремене изборе јер се боје резултата борбе против корупције, резултата борбе против кризе и не желе да ова влада закључи преговоре с ЕУ", рекла је премијерка.

СДП: Једна странка не живи у реалном свету

Шеф СДП-а Милановић је консултације код председника Јосиповића оценио потребним и добрим, али без конкретног резултата, јер "једна странка не живи у реалном свету".

"Од јуче је јасно да су све политичке опције, биле оне у власти или опозицији, свесне да су избори нужни, али они неће бити ванредни него редовни", рекао је Милановић за Нову ТВ, додавши да се нада да ће бити одржани на јесен.

Рекао је да не жели да полемише с Косоровом, која је СДП прозвала као странку која је против уласка у ЕУ.

СДП је створио Савез за Европу о коме говори Косорова, рекао је Милановић и додао да СДП ником не мора да се доказује, јер је одувек био за Хрватску као пуноправну чланицу ЕУ.

О односу председника Јосиповића и његовом наводном сврставању уз опозицију, Милановић је рекао да је Јосиповић одувек имао јасан став, који је гласно и изражавао.

Милановић је оценио да се хрватски грађани осећају преварено и изиграно од стране власти, истакавши да би сви лакше поднели кризу и неимаштину, "али не подносе превару".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара