Саслушања у вези са Добровољачком

Више особа активних у јавном и политичком животу БиХ саслушано у вези са догађањима у Добровољачкој улици у Сарајеву, у мају 1992. године, изјавио портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић. Саслушан и лидер Социјалдемократске партије Златко Лагумџија, каже Грубешић.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић изјавио је да тужиоци ових дана саслушавају више особа у вези са догађањима у Добровољачкој улици у Сарајеву, маја 1992. године, када су убијена 42 припадника Југословенске народне армије.

Грубешић је рекао да се међу њима налазе и личности које су активне у јавном и политичком животу БиХ и потврдио да је као сведок саслушан и лидер Социјалдемократске партије Златко Лагумџија.

"Тужиоци ће у вези са догађањима у Добровољачкој улици, 1992. године, саслушати као сведока и Бакира Изетбеговића, бошњачког члана у Председништву БиХ", рекао је Грубешић.

Он каже да та саслушања немају никакве везе са недавним хапшењем ратног генерала Армије БиХ Јована Дивјака у Бечу на основу потернице Србије, због злочина у Добровољачкој улици.

Сведоци се саслушавају на основу активности које спроводи Тужилаштво БиХ на предмету "Добровољачка" и позив им је упућен 25. фебруара, каже Грубешић.

Главни тужилац БиХ Милорад Барашин недавно је рекао да је предмет "Добровољачка" активан и да се очекује да та истрага ускоро буде окончана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво