Мубарак међу ђетићима?

Према наводима подгоричке штампе, египатски председник Хосни Мубарак могао би да уточиште нађе у Црној Гори. Његов син Џамал прошле године потписао са црногорском владом уговор о градњи ексклузивног туристичког насеља код Тивта. Египатски милијардер Нагиб Савирис најавио да ће у изградњу тог комплекса уложити 1,1 милијарду евра.

Египатски председник Хосни Мубарак, чија се смена тражи масовним протестима на улицама Каира, после очекиваног повлачења, уточиште би могао наћи у Црној Гори, пишу подгоричке новине.

Штампа наводи да је могућност реална, јер је један од Мубаракових синова, Џамал, власник значајног дела акција компаније "Ораском", која је са црногорском владом прошле године потписала уговор о градњи ексклузивног туристичког насеља на полуострву Луштици, код Тивта.

Подсећа се да је већински власник "Ораскома", египатски милијардер Нагиб Савирис, побегао из Каира са синовима египатског председника Хоснија Мубарака Алајом, Џамалом и групом око 20 богаташа. Они су са деветнаест приватних, луксузних авиона пребацили своје породице и најближе сараднике у Дубаи, Лондон и на Кипар, пише Дан.

Лист подсећа да је Савирис, који важи за једног од блиских сарадника египатског председника Хоснија Мубарака са којим је повезан и јаким пословним везама, закупио полуострво Луштицу, код Тивта, и најавио да ће у изградњу туристичког комплекса уложити у тој општини 1,1 милијарду евра.

Дан преноси и да се у добро обавештеним круговима већ говори да ће Савирис, преко Кипра, доћи у Црну Гору и припремити терен за могући долазак Хоснија Мубарака и његове породице.

Иако Савирис и породица Хоснија Мубарака поседују британске пасоше, власник "Ораскома" избегава Уједињено Краљевство, јер је у тој земљи, наводно, злоупотребио британски закон о стечају, наводи лист.

И подгорички недељник Монитор у најновијем броју пише да је прошлогодишњи сусрет тадашњег црногорског премјера Мила Ђукановића са Хоснијем Мубараком у Каиру припремио управо власник "Ораскома", уз асистенцију адвоката Флоријана Амарелера, који је задужен за пројекте у Црној Гори.

Амарелер је одбио да за Монитор говори о везама две најмоћније египатске породице и њиховим пословима у Црној Гори.

Подгоричка штампа оцењује да могуће склањање Хоснија Мубарака у Црну Гору не би био први случај и подсећају да је тајландски премијер Таксин Шинаватра, свргнут после крвавих демонстрација грађана те земље, добио црногорско држављанство и започео градњу хотела на Светом Стефану.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво