Пресуде за убиство Славољуба Шћекића

Виши суд у Подгорици осудио је данас због убиства полицијског инспектора Славољуба Шћекића, на по 30 година затвора Сашу Борету, Љуба Биговића и Љуба Вујадиновића. Миљан Шћекић који је оптужен да је пуцао на инспектора осућен на три године, коју је, чекајући пресуду, одслужио.

Због убиства полицијског инспектора Славољуба Шћекића 2005. године, Виши суд у Подгорици осудио је Сашу Борету, Љуба Биговића и Љуба Вујадиновића на по 30 година затвора.

Иако је, према оптужници, означен да је пуцао у полицијског инспектора, Милан Шћекић осуђен је на трогодишњу казну затвора, коју је, чекајући пресуду, већ одслужио.

Породица убијеног инспектора је после изрицања ослобађајуће пресуде Милану Шћекићу демонстративно напустила судницу уз опаску да је убица осуђен на само три године затвора јер га штити премијер Црне Горе.

"Организатори су добили по 30 година, а извршилац који га је мучки убио испред куће са толико метака осуђен је на само три године. Зар то није срамно? Мораћемо ми да тражимо правду", рекао је Зоран Шћекић, брат убијеног инспектора. 

Због злочиначког удруживања на 20 година затвора осућен је и Алан Кожар, док је Душанка Вујовић из Херцег Новог осуђена на две године затвора због неовлашћеног држања оружја.

Славољуб Шћекић је убијен 2005. године на кућном прагу, из заседе.

Полицијски инспектор Славољуб Шћекић водио је истрагу серије бомбашких напада на градилиште луксузног хотела Сплендид у Бечићима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара