Смењен Миљан Мугоша

Син градоначелника Подгорице Миљан Мугоша повучен је са функције трећег секретара амбасаде Црне Горе у САД, због учешћа у инциденту са новинарима.

Црногорско Министарство иностраних послова одлучило је да свог службеника Миљана Мугошу повуче са функције трећег секретара амбасаде Црне Горе у Вашингтону, због његовог учешћа у инциденту са новинарима подгоричког листа "Вијести".

Министарство је саопштило да таквом одлуком не жели да прејудицира исход покренутог судског поступка против Мугоше, против кога је Тужилаштво затражило спровођење истраге.

Одлука о повлачењу Миљана Мугоше донесена је након што је са њим обављен разговор о инциденту у коме је, у ноћи између среде и четвртка, учествовао заједно са својим оцем, градоначелником Подгорице Миомиром Мугошом.

Црногорска полиција саопштила је да ће поднети кривичну пријаву против Миљана Мугоше, сина градоначелника Подгорице, због сумње да је физички напао уредника "Вијести" Михаила Јововића и нанео му тешку телесну повреду.

Полиција "сумња" да је Миљан Мугоша напао Јововића и ударио га "отвореном шаком" због чега је градоначелников син исте вечери приведен у полицију и саслушан.

Градоначелник Подгорице Миомир Мугоша негирао је да је заједно са сином и возачем напао уредника и фоторепортера листа "Вијести", и саопштио да је "спреман да сноси последице уколико се утврди" да постоји његова одговорност.

Мугоша je рекао да "није истина" да су он, његов син и возач напали новинара и фоторепортера подгоричког дневника , "већ да је данима праћен од стране непознатих људи, који се скривају у жбуњу по мрачним ћошковима подгоричких зграда".

Тужилаштво је поднело захтев да истражни судија спроведе истрагу и против новинара "Вијести" Михаила Јововића, и оценило да нема основа за покретање истраге против Миомира Мугоше.

Редакција листа "Вијести" је саопштила да ће поднети кривичну пријаву против Миомира Мугоше, његовог сина Миљана и градоначелниковог возача Драгана Радоњића због физичког напада на новинаре Јововића и Пејовића.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара