Смене у врху Покрета за промјене

Из партије Покрет за промјене искључено седам чланова због противљења политици коју спроводе челници ПЗП-а Небојша Медојевић и Бранко Радуловић.

Председништво Главног одбора црногорске опозиционе странке Покрет за промјене искључио је из Главног одбора седам чланова јер су се успротивили политици странке коју спроводе председник и потпредседник, Небојша Медојевић и Бранко Радуловић.

Седморица чланова Главног одбора, како преносе подгорички листови, искључени су и из партије, уз противљење двојице чланова Председништва Главног одбора.

Занимљиво је да је против искључења гласао Коча Павловић, близак сарадник Небојше Медојевића.

Искључени чланови ПЗП раније су саопштили да се та странка "утапа" у политику коју доминантно одређују Нова српска демократија и Социјалистичка народна партија.

У коалиционом савезу са тим странкама, према оценама сада већ бивших чланова, изнесеним у њиховој посебној политичкој платформи, ПЗП губи сопствени идентитет и профил.

Медији наводе да је седница Председништва ПЗП организована "тајно и на брзину" и да је Медојевић седморици искључених посебно замерио што су са својим погледима на рад партије изашли у јавност.

ПЗП су раније напустили двојица истакнутих функционера, Славко Хрвачевић и Горан Батрићевић.

Хрвачевић је, поводом најновије "чистке у ПЗП-у", оценио да је "потреба за лидерством" у тој странци "надјачала све што је прокламовао ПЗП". 

На политичкој сцени Црне Горе нема ниједне партије која, макар два пута, није доживела раскол, а политички су се делиле и њихове новоосноване партије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије