Јосиповић позива Србију у НАТО

Србија добродошла у НАТО, рекао хрватски председник Иво Јосиповић на самиту НАТО-а у Лисабону, оценивши да би чланство Србије у том војном савезу допринело стабилности региона.

Председник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је на самиту НАТО-а у Лисабону да је Србија добродошла у тај војни савез, оценивши да би њено чланство допринело јачању стабилности региона.

"Србија мора наћи свој пут и од ње све зависи. Што се тиче Хрватске, Србија је добродошла у НАТО", истакао је хрватски председник, а пренео хрватски Јутарњи лист.

Према његовим речима, Хрватска помаже и подржава и интеграцију Босне и Херцеговине у НАТО, додавши да жели и да се што пре реши спор око имена Македоније како би и та држава ушла у НАТО.

Јосиповић је истакао важност наставка "политике отворених врата", и то даљим ширењем НАТО-а.

"Хрватска се афирмисала као нова успешна чланица НАТО-а", истакао је Јосиповић, додавши да је као пуноправна чланица имала свој глас у усвајању нове стратегије савеза.

На тај начин сачуван је концепт колективне одбране, што је важно и за Хрватску, истакао је Јосиповић. 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије