Почео конгрес СНП-а

Конгрес најјаче црногорске опозиционе странке, СНП-а, почео у Подгорици без интонирања државне химне јер се та странка залаже за њену промену. Једини кандидат за новог председника Срђан Милић рекао да "има визију лепше Црне Горе - слободне, солидарне и просперитетне државе".

Без интонирања државне химне Црне Горе у Подгорици је почео конгрес најјаче опозиционе странке - Социјалистичке народне партије (СНП).

СНП, која тражи промену државне химне, сутра ће изабрати новог председника и нови статут и програм.

У данашњем свечаном делу конгреса њен досадашњи председник и једини кандидат за ту дужност Срђан Милић је у поздравном говору казао да СНП "има визију лепше Црне Горе - слободне, солидарне и просперитетне државе, у којој ће владавина права бити основа система вредности".

У предложеном програму се наводи да је промена власти неопходан услов за промене у друштву и интеграцију земље у ЕУ. СНП себе види као "водећу политичку снагу, генератора промена и гаранта уласка земље у ЕУ".

Актуелна власт "директно је одговорна" за "осиромашење огромног броја грађана, поделе у друштву, неконтролисану и нетранспарентну расподелу државне имовине и недостатак политичке воље", оцењује се у програму.

Како се наводи, СНП је спремна за "принципијалну сарадњу са оним политичким субјектима који деле њену визију Црне Горе и њена програмска уверења".

Једна од кључних одредница програма је и однос странке према чланству у НАТО. СНП се залаже за референдум о том питању, као и о учешћу црногорских војника у мировним мисијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије