Санадер поново оптужује

Иво Санадер поново оптужио Јадранку Косор и Владимира Шекса да против њега спроводе медијску хајку. "Ако сам ја највеће зло у Хрватској и ако сам био на челу банде, како је могуће да су ме десет година у стопу пратили и подржавали?", упитао је Санадер.

Независни посланик у Сабору Хрватске и бивши премијер Иво Санадер поново је оптужио премијерку Јадранку Косор за политички прогон и медијску хајку против њега.

"Ако сам ја највеће зло у Хрватској и ако сам био на челу банде, како је могуће да су ме десет година у стопу пратили и подржавали. Зашто нису дали оставке? Како то да је Јадранка Косор оберучке прихватила да ме замени и јавно ме хвалила и дизала у небеса", упитао је Санадер на конференцији за новинаре у Сабору.

Негирао је писања појединих медија да је његова породица купила или изнајмила стан у Њујорку, као и да је куповао скупоцене слике попут Пикасових и најавио тужбу против свих који су то објавили.

Према његовим речима, медији такве информације објављују по налогу Јадранке Косор и потпредседника Сабора Владимира Шекса.

"Косор и Шекс због неспособности да реше проблеме, нападају мене и моју породицу, а да би прикрили свој неуспех у вођењу државе и странке. То је крајње недопустив и недемократски поступак", нагласио је бивши премијер.

Оценио је да се врши притисак на надлежне истражне институције, као и на људе који су осумњичени или оптужени да лажно сведоче против њега, а да заузврат добију "опроштај". Није, међутим, желео да каже због чега га се толико боје да би ширили лажи о њему.

Санадер објављује имовинску карту

"Медији би данас требало да се баве буџетом и радним местима, а не да нападају моју породицу. Ја нисам ушао у политку на просјачком штапу, а неки јесу", рекао је Санадер, најавивши да ће до понедељка објавити своју имовинску карту.

Поновио је да му није намера да руши владу и парламентарну већину коју је стварао, већ да жели да се бори против недемократских појава у Хрватској.

Поједини хрватски медији објавили су да је наводно Санадер затражио помоћ и од председника Хрватске Иве Јосиповића.

Недавно је упутио и писма челницима Европске комисије и амбасадорима ЕУ у Хрватској у којима се жали да је жртва политичког мотивисаног прогона у Хрватској.

Медији такође спекулишу да се "стеже обруч" око Санадера након што је у истрази у афери "Фими медија" бивши директор царине и благајник ХДЗ-а Младен Баришић наводно рекао да је бивши премијер примао новац извучен из јавних предузећа преко агенције "Фими медија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара