Дан жалости у Бугојну

Полицајац Тарик Љубушкић, који је у недељу погинуо у терористичком нападу на полицијску станицу у Бугојну, данас ће бити сахрањен. Проглашен Дан жалости на територији општине.

На ванредној седници Општинског већа Бугојно, одлучено је да се 29. јуни прогласи Даном жалости на територији општине.

Данас ће у Бугојну бити сахрањен полицајац Тарик Љубушкић, који је у недељу погинуо у терористичком нападу на полицијску станицу у том граду.

Од последица експлозије постављене бомбе, шест особа је рањено. Тешко је рањена полицајка Едина Хинџић, која се налази у болници у Сарајеву, док су лакше повређена петорица полицајаца.

Полиција БиХ ухапсила је лидера локалних вехабија Хариса Чаушевића, званог Окс који је преузео одговорност за напад и још две особе које се сумњиче за извршење кривичног дела тероризма.

Данас ће делегација Општинског већа Бугојно обићи место догађаја, а Бугојно ће посетити и високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Осуда злочина 

Теористички напад у Бугојну су осудили сви домаћи званичници, а шефови мисија ЕУ и њених земаља чланица изразили су најдубље саучешће породицама жртава и властима Босне и Херцеговине.

"У потпуности подржавамо агенције за провођење закона, у њеним напорима да брзо приведу пред лице правде оне који су одговорни за овај чин насиља који заслужује казне", саопштила је делегација Европске уније у БиХ.

"Оваква презира вредна недела треба да уједине све људе, политичке лидере и власти Босне и Херцеговине у одбрани њихове земље и одржавању њених демократских вредности", саопштила је ЕУ.

Полицијска станица у Бугојну тешко је оштећена. Од силине експлозије, на паркингу код станице полиције, уништено је десетак аутомобила, а од детонације попуцала су стакла на зградама удаљеним и до 300 метара од места бомбашког напада.

Чаушевић је, како наводе полицијски извори у БиХ, експлозив активирао даљинским управљачем, после чега је покушао да побегне са места догађаја, али је убрзо ухапшен.

У покушају да побегне из центра Бугојна, Чаушевић је на полицију бацио ручну бомбу, од чије је експлозије лакше рањено пет полицајаца, а иза зграде у којој се налати полицијска станица пронађено је још експлозива, фантомка и рукавице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара