Силајџићеви "одређени услови"

Председавајући Председништва БиХ Харис Силајџић изјавио да није одустао од намере да посети Београд, али да се за то морају испунити "одређени услови". Силајџић није прецизирао о каквим је условима реч, наглашавајући да они подразумевају "много тога".

Харис Силајџић, председавајући Председништва БиХ, каже да није одустао од намере да посети Београд, али да се за то "морају испунити одређени услови".

Силајџић није прецизирао о каквим је тачно условима реч, већ је додао да они подразумевају "много тога".

Иначе, дан после отказивања Силајџићеве посете Београду, који је образложен кваром авиона којим је Силајџић требало да допутује, амбадасор БиХ у Београду Бориша Арнаут изјавио је да Силајџић неће доћи у Београд зато што му тренутно није омогућено да у затвору посети Илију Јуришића.

Арнаут је тада објаснио да је председавајући неће доћи док програм посете не буде идентичан   програму од 25. маја, када је била предвиђена посета Илији Јуришићу.

Амбасадор БиХ у Београду је нагласио да је у међувремену уведена забрана посећивања затвореника у српским затворима, тако да није пронађено решење за овај проблем и посета је одложена до следеће прилике када ће посета Јуришића бити могућа.

Бориша Арнаут је тада истакао да не може предвидети како ће се све то одразити на односе две земље. 

Министарство правде Србије обуставило је посете затвореницима у Окружном затвору у Београду и у Казнено-поправном заводу Забела у Пожаревцу у периоду од 25. до 28. маја, како се наводи, из безбедносних разлога. Из Управе за извршење заводских санкција није наведен конкретан разлог за овакву одлуку.

Јуришић, бивши високи званичник МУП-а БиХ, осуђен је на 12 година затвора због "случаја тузланска колона", односно давања наредбе за напад на припаднике ЈНА који су се повлачили из Тузле, 1992. године.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара