Ромпај у мају на Балкану

Херман ван Ромпај најавио је да ће у мају посетити све земље Западног Балкана. Председавајући Европског савета је нагласио да подржава све сусрете који су усмерени на сарадњу у региону.

Председавајући Европског савета Херман ван Ромпај изјавио је да ће у мају посетити земље Западног Балкана. Ромпај је нагласио да подржава све сусрете који су усмерени на сарадњу у региону и да се нада да ће убудуће на њима учествовати све западно-балканске земље.

Ван Ромпај је подсетио да је то рекао и прошле суботе, на дан одржавања састанка на Брду код Крања, и најавио да ће "посетити свих седам, или осам главних градова региона да би доставио поруку да сви имају европску перспективу, пре или касније", преноси Слободна Европа.

Херман ван Ромпај и Мигел Анхел Моратинос, шеф дипломатије Шпаније, председавајуће ЕУ, у последњи час су прошлог петка без објашњења, саопштили да неће учествовати на скупу на Брду код Крања.

Незванично се у круговима ЕУ помињало да је разлог то што скуп у Словенији није организован тако да на њему учествује и председник Србије Борис Тадић, јер представници Косова нису били представљени под називом Косово-УНМИК.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије