Јелинчич тврди да је прислушкиван

Лидер Словеначке националне странке Змаго Јелинчич затржио од паралaмента проверу да ли је био прислушкиван. Јелинчич тврди да су просторије његове странке прислушкиване, да иза тога стоји полиција, као и да је то у вези са афером "Пријатељ".

Вођа посланичке групе Словеначке националне странке  Змаго Јелинчич затражио је од председника парламента Павла Гантара да се провери да ли је било прислушкивања просторија СНС у парламенту.

Јелинчич за агенцију СТА није желео да помиње ко је могао да постави прислушне апарате, али је указао да би у то могла бити укључена подсекретарка посланичке групе СНС Лара Микуж, кћерка Марјана Микужа, којег је, према наводима полиције, уцењивао посланик СНС Сречко Пријатељ.

Због тих наводних уцена, Пријатељ је пре неколико дана био ухапшен и саслушаван.  Према Јелинчичевој изјави, Лара Микуж је била тајна сарадница полиције.

"На то упућује чињеница да је, приликом саслушавања Пријатеља, полиција пред њега изнела папире које је добијала од Микужеве. У тим папирима пише какви смо (у СНС), шта радимо, како радимо, шта странка предузима и слично", рекао је Јелинчич, који је и председник СНС.

Према верзији СНС, хапшење Пријатеља је уследило кад је он желео да од Микужа, са којим је имао заједничку фирму, наплати дуг од неколико стотина хиљада евра.

Јелинчич је, како је казао, на основу увида у сву релевантну документацију, из које се види и шта је радила Микужева, одлучио да Пријатеља не избаци из посланичке групе, него да га брани.

Отуд и његов захтев да председник парламента наложи проверу сумњи СНС да су просторије њене посланичке групе биле прислушкиване.

Председник Гантар је овај захтев проследио секретару парламента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије